2009 р. Львівські депутати просять не смажити шашликів у Шевченківському гаю

Дата: 18.06.2009

Сьогодні, 18 червня, члени постійної депутатської комісії культури, дозвілля, промоції, засобів масової інформації та туризму Львівської міської ради звернулися до головного державного санітарного лікаря Львова, начальника управління з питань надзвичайних ситуацій, прокуратури Личаківського району Львова, ДПА у місті Львові та міського голови Львова Андрій Сажового з вимогою відреагувати на продаж пива у Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) у Львові.

“На якій підставі відбувається торгівля пивом, шашликами і іншими продовольчими товарами в Музеї народної архітектури та побуту? Шашлики смажать на відкритому вогні поруч із дерев’яними пам’ятками архітектури XVIII-XIX сторіч. Пиво наливають на дитячих святах (наприклад “Казка в гаю” 30-31 травня, у свято, приурочене до Дня захисту дітей)”, – йдеться у запиті комісії.

Депутати називають торгівлю, яка проходить у Шевченківському гаю “не лише аморальною, але й з порушенням елементарних норм пожежної безпеки, санітарії (відсутність холодильників, води тощо), і, можливо, без відповідних дозволів”.