Наливайка вул.

Слід знати, що вулиця виникла біля 1840 р. і була одним з осередків єврейської громади.

Вул. Городоцьку з вул. Гнатюка з’єднує вулиця Наливайка, названа так 1950 року на честь керівника антипольського селянсько-козацького повстання 1594-1596 рр. Северина Наливайка (помер 1597). Від 1825 року називалася Різницька.

У будинку № 3 за польських часів був ювелірний магазин Льова та крамниця дамського одягу Гафтки, нині тут туристичне агентство та продаж авіаквитків.

У будинку № 7 за Польщі мітилися готелі “Континенталь” і Гальпера, ресторан Ґоттліба та магазин шовкових тканин Айзенштайна, тепер тут агенція нерухомості “Стандарт Плюс”.

У будинку № 12 за польських часів містився готель Швеллєра, нині тут системи безпеки “Колекс”.

У будівлі № 14 за Польщі працювали магазини меблів Ґрюнера та шовкових товарів Мауера, зараз тут крамниця “Джинси”.

В будинку № 15 за Польщі був готель “Юніон” Мюнцера, тепер – майстерня “Мармур, граніт”. Забудова вулиці: класицизм, історизм, сецесія.

Джерело: “”, 5 вересня 2008 року, № 129 (437)