Чубая вул.

Чубая вул.

Перейменування:

до 1939 р. вживалась назва вул.Домагаличів;

з 1939 (?) р. вживається назва вул.Павлова.

Житлові будинки № 1 – 3, 2 – 4 запроектовано в 1906 р. у бюро І.Левинського у стилі сецесії.

Вулицю Кониського з вул.Тершаковців сполучає вулиця Академіка Павлова, названа так 1944 року на честь видатного російського та радянського фізіолога Івана Павлова (1849-1936), з 1907-го вона мала назву Домагалічів на честь львівської патриціанської родини XVI століття. Забудова вулиці в стилі сецесії та конструктивізму.

На фасаді будинку № 8 – меморіальна дошка, яка сповіщає, що тут мешкали художники Марта і Роман Сельські.

Джерело: “”, 15 червня 2007 року, № 101 (1352)

Від вулиці Павлова в бік вул.Туган-Барановського йде тупикова вулиця Павлика, названа так 1946 року на честь галицького письменника та публіциста Михайла Павлика (1853-1915).

Із 1929-го вона мала назву Лукасевича на честь львів’янина, винахідника гасової лампи Іґнаци Лукасевича, з 1934-го – Ляма, 1945-го називалася Очаківською. Вулиця забудована в стилі конструктивізму.

Джерело: “”, 6 липня 2007 року, № 114 (184)