2009 р. За Галерею військового однострою – гривня на рік

Дата: 16.02.2009

Міська рада Львова вирішила переукласти договір оренди із заслуженим працівником культури України, членом Спілки дизайнерів Богуславом Любівим на приміщення на площі Ринок, 40, де він від 2002 року створив Галерею військового однострою.

Досі творець унікальної галереї нарікав, що, згідно із новими положеннями, його прирівняли до комерційної структури, і він мусить платити за оренду приміщення площею 85,4 кв. м близько 2 тисяч гривень на місяць. І це при тому, що отримує звичайну пенсію. Однак зараз міська рада пішла назустріч митцеві, і після переукладення угоди на оренду протягом наступних 10 років він платитиме за приміщення одну гривню на рік.

Богуслав Любів не тільки досліджує, проектує й моделює історичні військові однострої, а й сам розробляє експериментальні взірці. Сюди вчителі приводять школярів і студентів, тут відбуваються невеличкі наукові конференції щодо історії визвольної боротьби.

Джерело: “Високий Замок”