2009 р. Нептун на пл. Ринок у Львові знову стоїть із розбитим зап’ястком

Дата: 20.05.2009

Фонтанна скульптура Нептуна біля міської ратуші на пл. Ринок у Львові уже вкотре вражає понівеченістю: до обмальованої графіті цямрини фонтану знов додалася розбита рука міфічного володаря морських та океанських глибин, – про це сьогодні, 20 травня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Не минуло й два роки, як ТзОВ «АрДеко» відремонтував руку Нептуна, яка стискає тризуб. За повідомленнями прес-служби Львівської міської ради, ті роботи вартували 10 тис. грн. Свою обіцянку почистити цямрину від графіті міськрада так і не виконала. Так само не справдилися її запевнення про те, що із встановленням на пл. Ринок камер відеонагляду випадків вандалізму поменшає. Камери, вочевидь, також коштували чимало, але все, зокрема й запевнення і обіцянки команди мера Садового, – псу під хвіст!

Цікаво, що жодних офіційних реляцій щодо пошкодження пам’ятки міськрада знов не оприлюднює, як це було і в усі попередні рази. Тому доведеться повторити: мерії (нехай Андрію Садовому це підкажуть психіатри Березюк і Фільц разом узяті) слід знати, що вандальські графіті та трощення є нігілістською реакцією невдоволення чи протесту, або ж способом знедолених звернути на себе увагу. Про це чимало написано у світовій літературі, зокрема в романі Грема Джойса «Зубна фея».

Та, вочевидь, недобре щось у Львові ведеться як мешканцям, так і пам’яткам. А успіх влади можна оцінити за тим, наскільки гармонізоване самопочуття городян. Значить, Садовому – «двійка» в щоденник мера.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»