Вітраж-ширма

Вул. Січових стрільців, 5

Псевдовітраж, репрезентативний

Прозоре скло, травлення. 62: 125 см

Понизу напис (справа): “Stauber”

Зберігся один вітражний сегмент у нижній частині вікна, прямокутної форми, ледь видовжений по вертикалі. Тафля прозорого скла оздоблена матовим декором, в основі якого лежать рослинні мотиви. Композиція симетрична щодо вертикальної осі. Понизу вітражного полотна розташовані два великих завитки, оздоблені листками аканта і з’єднані краями, нагадують квітку, опущену пелюстками вниз. На чашечці умовної квітки, як на підставці, розташований малий квіткоподібний елемент, повернутий пелюстками й завитками вгору. Із цих завитків проростають тендітні пагони, вкриті листочками. Замикають композицію дві матові смуги, які тягнуться вгору від нижніх великих завитків уздовж правого та лівого країв вітража і завершуються волютами, скерованими до центру полотна. Над волютами – горизонтальна дуга, декорована посередині стилізованим трилисником і завитками.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 220.