Адміністративний будинок (№ 35)

Вигляд з північного заходу. Фото М.І.Жарких, 4 жовтня 2019 р.

На місці будівлі Податкової адміністрації (Стрийська, № 35) до 1939-го був стадіон польської футбольної команди “Чорні”, у повоєнні часи – стадіон “Динамо”, де 1963-го відбувся перший офіційний матч команди “Карпати”, потім стадіон знесли і на його місці 1986-го розпочали будівництво грандіозної, як для Львова, офісної будівлі, де мали намір розмістити всі місцеві керівні партійні та радянські органи влади. Проти цього проекту виступало КДБ, вважаючи розміщення в одному місці всіх керівних органів невиправданим із міркувань безпеки. В перебудовні часи про будівництво забули, і лише 1996-го Податкова адміністрація власним коштом завершила будівництво цієї найбільшої в місті адміністративної споруди та розмістила там свої підрозділи.

Джерело: “”, 5 жовтня 2007 року, № 178 (248)