Стефаника вул.

Вулиці Коперника та Мартовича з’єднує вулиця Стефаника, названа так 1946 року на честь українського галицького письменника Василя Стефаника (1871-1936); від 1827 року мала назву Оссолінських на честь родини засновників наукового бібліотечного закладу у Львові; за часів німецької окупації називалася Постґассе (Поштова); 1945 року – Костомарова на честь українського й російського історика й письменника Миколи Костомарова (1917-1885).

Адресу № 5 має управління з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Львівської міськради.

У будинку № 6 за Польщі була українська нафтова спілка “У нас” і фотоательє “Спорт”, тепер тут магазин одягу “Поло” та контора приватного нотаріуса.

У будинку № 10 до 1939 року діяла Учительська крайова спілка та фабрика фортепіано Міхала Шкельського, нині тут бутик GPS.

У будинку № 16-а від 1950-х років діяв клуб “Львівгаз” обкому комунальних працівників, у 1970-1980 рр. – Клуб культури будівельників (відомий у Львові танцмайданчик, знаний у народі як “Газ”).

Забудова вулиці: класицизм, історизм, конструктивізм.

Джерело: “”, 17 жовтня 2008 року, № 153 (461)