Стрий м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1396 р.; в 1431 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Корисна колекція планів міста:

Цифрова карта міста: .

Кор[оль] Жиґимонт зносить уряд ґродський в Стрию на прошення шляхти Перемиської землі, 20 марта 1527 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

На кладбище во Львовской области 20-летний парень повалил полсотни надгробных крестов и разгромил могилы (8.07.2021 г.)

В общей сложности 20-летний дебошир повалил 59 надгробных крестов и памятников. Зачем это сделал объяснить не смог. По данному факту следственный отдел открыл уголовное дело по ч. 2 ст. 297 (осквернение или разрушение могилы борцов за независимость Украины).

[Йдеться не просто про могили, але про могили січових стрільців, побудовані уже за незалежної України. Рука Москви, нічого більше…]

Список літератури – на сайті «».