1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Матків.

Турківський.

Церква Собору Пр. Богородиці. 1838.

Існуюча в XVIII ст. церква Втечі до Єгипту Пр. Богородиці занепала у 1831 р. На її місці у 1838 р. майстрами Іваном Мельниковичем та Василем Івановичем збудована нова дерев’яна церква бойківської школи, увінчана трьома високими багатозаломни-ми восьмериковими верхами, про що свідчить напис на одвірку південних дверей в наву: «Maystrowie tey budowli // byli Janusz Mielniko // wicz Wasyl Iwanykowicz». З головного входу: «Tey swiątyni fundamenta», на лівому одвірку: «Założone dnia 21 czerw.», на правому: «Roku 1838». У 1928 p. добудована захристія, у 1939 р. церква відремонтована. Іконостас походить з XIX ст., чотириярусний, різьблений і золочений. У 1924 р. на південний схід від церкви майстром Михайлом Векличем, збудована дерев’яна триярусна дзвіниця з балконом на другому ярусі, про що повідомляє напис на одвірку східних дверей. Над входом: «В честь Трисвятого Бога Творця Вселенної», зліва: «Року Божого», справа: «1924 дня 1/ІХ». Справа в розетці написано: «Майстер будови сеї Михайло Веклич», зліва: «За старанієм отця богослова Волод. Куновского».

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1647.

Дані мистецтвознавця Володимира Вуйцика.