Місце загибелі київського князя Святослава Ігоревича

Місце загибелі київського князя Святослава Ігоревича (с. Микільське-на-Дніпрі) – пам’ятка історії (945-972 роки) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Місце загибелі київського князя Святослава Ігоровича (с. Микільське-на-Дніпрі) – пам’ятка історії (945-972 роки) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Насправді місце загибелі кн. Святослава точно невідоме. Про це відомо всім, хто читав “Повість времен і літ”. М.Жарких, 26.09.2009 р.

Комар А. В. Место гибели князя Святослава: поиски, легенды, гипотезы, мистификации. – Stratum+, 2014, № 5, с. 235 – 256.