Дніпровський район

Дніпровський район

Розмір зображення: 1524:2047 піксел

Район утворено постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. «Про утворення та ліквідацію районів» (з адміністративним центром у місті Дніпро) у складі територій Дніпровської міської, Китайгородської сільської, Любимівської сільської, Ляшківської сільської, Миколаївської сільської, Могилівської сільської, Новоолександрівської сільської, Новопокровської селищної, Обухівської селищної, Петриківської селищної, Підгородненської міської, Святовасилівської сільської, Слобожанської селищної, Солонянської селищної, Сурсько-Литовської сільської, Царичанської селищної, Чумаківської сільської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Одноіменний район, який діяв у 1966 – 2020 рр., ви можете побачити в розділі «Історичні адміністративні поділи України».