Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Розмір зображення: 679:800 піксел

Микільська церква 18 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 107].

Церква Миколи 1764 р. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Микільська церква 18 ст. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Дерев’яна церква св.Миколи 1720 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 144].

Микільська церква 1720 р. (дерев.) (вул.Коротченка, 18) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Згідно з повідомленням І.Н.Лобойка (1820-х рр.), він знайшов у церкві плиту з написом 1086 р. про існування мурованої Микільської церкви. Згодом плита десь зникла [Станюкович А. Игорево сельцо. – Знание – сила, 1986 г., № 1, с. 40 – 43]. Слід зазначити, що будівельних написів на кам’яних плитах в Давній Русі не бувало.

Довідка на сайті

Довідка на сайті