2009 р. Олеський замок охороняють 4 міліціонери із свічками: пам’ятка без світла та тепла

Дата: 25.02.2009

Олеський замок сьогодні, 25 лютого, відімкнули від електропостачання. “Замок зі свічками охороняє чотири міліціонери. В нас в замку і у фондах зберігається близько 30 тисяч експонатів”, – заявив у коментарі ZAXID.NET директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

“У нас, крім освітлення, вже десять днів як відімкнули електроопалення. Слава Богу, що температура повітря, яка є сьогодні, не є загрозливою для експонатів, але нас хвилює відключення сигналізації. Зараз це питання вирішується на рівні обласної влади. Електроенергію нам обіцяють ввімкнути завтра”, – додав Б. Возницький.

Борг за електропостачання, за словами директора, виник через те, що Міністерство культури не перерахувало коштів галереї.