2009 р. В Олеському замку без змін: електроенергії немає

Дата: 26.02.2009

“В Олеському замку – без змін. Гроші на рахунок ВАТ “Львівобленерго” не надійшли”, – зазначила у коментарі ZAXID.NET 26 лютого керівник відділу корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго” Галина Єлісєєнко.

Нагадаємо, учора, 25 лютого, Олеський замок відімкнули від електропостачання. “Замок зі свічками охороняє чотири міліціонери. В нас у замку і у фондах зберігається близько 30 тисяч експонатів”, – заявив у коментарі ZAXID.NET директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

“У нас, окрім освітлення, вже десять днів як відімкнули електроопалення. Слава Богу, що температура повітря, яка є сьогодні, не є загрозливою для експонатів, але нас хвилює відключення сигналізації. Зараз це питання вирішується на рівні обласної влади. Електроенергію нам обіцяють ввімкнути завтра”, – додав Б. Возницький.

Борг за електропостачання, за словами директора, виник через те, що Міністерство культури не перерахувало коштів галереї