2009 р. На Тернопільщині збирають кошти на цвинтар, де похований тесть Бандери

Дата: 06.02.2009

До Підгаєцької райдержадміністрації надійшло звернення Підгаєцького районного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів щодо належного впорядкування могил військового цвинтаря, де захоронені учасники бойових дій Першої та Другої світових воєн. На цьому кладовищі захоронений і батько дружини Степана Бандери Ярослави – капелан Василь Опарівський, – повідомили ZAXID.NET в прес-службі Тернопільської ОДА.

Зважаючи на це, голова Підгаєцької райдержадміністрації Ігор М’якуш видав розпорядження про створення організаційного комітету по впорядкуванню кладовища в м.Підгайці.

Для проведення робіт з облаштування символічної могили та реставрації військового цвинтаря необхідно додаткові кошти, тому в цей час в районі проводиться благодійна акція зі збору коштів для облаштування військового цвинтаря в м.Підгайці.