Погребище м

Історичні адміністративні поділи

2 церкви, костел [Географическо-статистический словарь Российской империи / Семёнов П.П. – Спб.: 1873 г., т. 4, с. 137]. Згадується з п.16 ст. У 1580-х рр. збудовано замок. У 18 ст. надане магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Вінницька область. – К. : ГРУРЕ, 1972 р.].

Сотенне містечко Вінницького полка в 1649 р.

Верховна Рада України постановляє (08.07.1999, № 874-XIV): Включити у межі міста Погребище Погребищенського району Вінницької області 295,8 гектара земель Білашківської, 261,4 гектара – Гопчицької, 94,8 гектара – Павлівської та 176,9 гектара земель Педосівської сільрад Погребищенського району і затвердити межі міста загальною площею 1903,9 гектара.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 12 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].