Церква Собору богородиці

Церква 1690 р. (дерев.) і дзвіниця 17 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 62].

Церква та дзвіниця 1690 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Дерев’яна церква Собору богородиці 1690 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 109].

Церква Собору богородиці 1690 р. (дерев.) і дзвіниця 1690 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква розташована на горбі над м-ком. Вівтарем вона орієнтована на схід. Дзвіниця розташована на південь від церкви (в позиції С2, але якщо центр дзвіниці розміщено на поперечній осі церкви, то вісь дзвіниці не паралельна до осі церкви, тобто повної симетрії нема). Спостереження М.І.Жарких, 14.08.1990 р.

Довідка на сайті

Довідка на сайті