Церква Покрова богородиці та дзвіниця

Дерев’яну церкву споруджено 1777 р. коштом місцевого поміщика М.Холодовського. У XIX ст. збудовано дзвіницю з західного боку і тамбур перед бабинцем церкви.

Церква розташована на відкритому рівнинному місці центральної частини села і є його архітектурною домінантою. Будівля – п’ятизрубна, хрещата, одноверха. Всі компартименти – прямокутні: центральний – вдвічі вищий від бічних, увінчаний двозаломним верхом вишуканого барокового силуету на високому наметовому даху. Рамена хреста укриті шпилястими дахами з масивними трикутними фронтонами на чолових гранях Загалом композиція симетрична, строго центрична. Обабіч вівтаря -низенькі дияконник і жертовник.

Компартименти в інтер’єрі утворюють є ний простір завдяки великим аркам-вирізам. Вівтар має плоску стелю, решта рамен перекриті склепіннями, що імітують коробові. Пандативи центрального верху – з різьбленими ригелями. У бабинці є хори. Церква складена з брусів на цегляному підмурку, зовні вертикально обшальована дошками з нащільниками. Дахи укриті покрівельною сталлю.

Дзвіниця – двоярусна, типу четверик на четверику, каркасної конструкції, пошальована дошками.

В.В.Вечерський