Церква св.Параскеви Тирновської

Церква св.Параскеви 1664 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 149].

Хрест 1580 р. [Греко-катлицкий церковний календар 1989 р., Варшава, 1989 р., с. 13].

Дерев’яна церква св.Параскеви 1580 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 152].

Giemza J. Kształtowanie się malarskiego wystroju drewnianej cerkwi w XVI-XVIII wieku na przykładzie zabytków Radruża [w:] Rzeszowska Teka Konserwatorska T. I, Rzeszów 1999, s. 63-94;

Недалеко від Потелича в селі Радруж є дерев’яна церква, збудована в першій половині XVII ст. В ній бабинець і особливо неф мають форми, пропорції і конструкції такі ж, як і в Святодухівській церкві [в Потеличі]. У цих церквах навіть всередині нефа конструкція наметів з прогонами, стояками та косяками однакова. Видно, що обидві церкви будувалися майстрами однієї школи і початкова форма покриття над вівтарем Святодухівської церкви була, мабуть, такою ж, як і в церкві св. Параскеви в Радружі, тобто у вигляді двосхилого даху і без бані. Такою ж є форма перекриття вівтаря Здвиженської церкви у Дрогобичі. [Юрченко П.Г. Дерев’яна архітектура України. – К.: 1970 р., с. 49].

6. с.Радруж Польща. Перемиське воєвідство. (Надсяння). Церква св.Параскеви, 1580 р. Ранньої п галицького типу.

Високий зруб квадратової нави завершенийпірамідальним наметовим верхом з одним заломом.а бокові рамена вкриті двосхилими причілковими дахами. Церкву оточує опасання, оперте на стовпи з підкосами.

Джерело: Слободян В. Шедеври української сакральної дерев’яної архітектури. – Вісник інституту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 52 – 53.

Дерев’яна парафіальна церква св.Параскеви (1580 р.), тридільна у плані; нава триярусна, інші частини двоярусні. Оточена галереєю, покрита та ошальована гонтами. Всередниі – розписи 18 ст. Капітально реставрована в 1963 – 1965 рр.

Дерев’яна дзвіниця 16..18 ст., каркасна, з галереєю, покрита і ошальована гонтами.

При церкві є будинок дяка десь 16..18 ст.