Церква св.Параскеви П’ятниці

Розмір зображення: 800:784 піксел

Церква 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Дерев’яна церква св.Параскеви 1881 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 138]. – Не дерев’яна.

Церква св.Параскеви П’ятниці 1772 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква: орієнтація вівтаря 86°, в центрі села не на цвинтарі, до гол. вул. С3, головний вхід С3, дзвіниця А4. Спостереження М.І.Жарких, 16 серпня 1992 р.