Церква Різдва богородиці

Розмір зображення: 800:522 піксел

Згадка: [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 241]. Церква Різдва богородиці існувала у 18 ст. – дерев’яна. Розібрана графом Дульським на п.19 ст. Нова церква влаштована у колишньому домініканському костелі у 1832 р. У 1890 – 1891 рр. церква капітально перебудована, при цьому знищено розписи Й.Прагтля (18 ст.). Шанована ікона божої матері [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 856 – 857].

Церква-фортеця 14 – 17 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Пкровська церква-фортеця 14 – 16 ст., 1773 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Шарівка. Церква за селом на горі. Орієнтація вівтаря 70°, головний вхід – С4. Спостереження М.І.Жарких, 25 липня 1995 р.