2008 р. Конкурс на передачу Свірзького замку в концесію оголосять до кінця липня

Дата: 10.07.2008

“Пакет документів на передачу в концесію Свірзького замку, замку в Старому Селі, палацу в Тартакові вже практичного готовий. Ми плануємо оголосити конку курс ще цього місяця”, – повідомив 9 липня у коментарі ZAXID.NET начальник управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА Василь Івановський. “Є постанова Кабміну, все робиться у законному полі. Додам, що Свірзький замок – це не рекреаційна зона, це територія пам’ятки. Якщо замок знищиться, то чия це тоді буде відповідальність”, – додав чиновник.

На яких умовах ці об’єкти передаватимуться у концесію він не зазначив, лише наголосив, що вони відповідатимуть законодавству України.

Довiдка ZAXID.NET

Кабінет міністрів України вніс до Переліку об’єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію, два замки та один палац на Львівщині. Про це йдеться у постанові Кабміну № 1338 від 21 листопада.

До переліку об’єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію, внесено: замок (1484 рік) – пам’ятка архітектури с. Свірж Перемишлянського району, замок (XVI-XVII ст.) – пам’ятка архітектури національного значення, с. Старе Село Пустомитівського району, палац (XIX ст.) – пам’ятка архітектури національного значення, с. Тартаків Сокальського району.

* * * * *

Свірзький замок і 22 га рекреаційної землі хтось хоче прибрати до рук, – Борис Возницький

“Ми подаватимемо до суду, у разі якщо буде оголошено конкурс на передачу у концесію Свірзького замку. Він належить спілці архітекторів. Ми підписали з ними угоду про спільне використання”, – повідомив 9 липня у коментарі ZAXID.NET директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

“Це протизаконно, оскільки згідно із законом у концесію можуть передаватися об’єкти, які не є в рекреаційній зоні. А замок передано спілці архітекторів разом із землями рекреаційного призначення. Це 22 га. Хтось хоче прибрати до рук замок і ці землі”, – наголосив Б. Возницький.