Кісниця с

Історичні адміністративні поділи

Назване буцімто від татарського слова “косиця”, яке означає “загін”. За переказом, бумо велике місто Янушгрод. По обидва боки греблі були кам’яні льохи, один – дуже великий. Нижче садиби попа був підземний хід до річки. На садибі попа у 1860-х рр. відкрито могильник – до 60 кістяків з різними металевими прикрасами у вигляді тварин, птахів [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1905 р. зафіксована назва Косница Малая [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 427].

виконкому Вінницької обласної Ради депутатів трудящих № 416 від 6 липня 1957 р. «Про уточнення обліку населених пунктів»: село Антонів і село Мала Кісниця Мало-Кісницької сільської ради вважати за один населений пункт — село Кісниця.