Монастир Преображення

Гранівський Преображенський монастир знаходиться в 7 км на південь від містечка Гранів, в с.Тишківська Слобода. Первісно був василіянським. Собор Преображення. Церква св.Онуфрія заснована в 1833 р. [Krzyżanowski S. Skorowidz miejscowości byłego województwa Bracławskiego. – Kraków: 1869, s. 20; Географическо-статистический словарь Российской империи / Семёнов П.П. – Спб.: 1873 г., т. 4, с. 208]. Православний монасир, мав 3 церкви: головна – Вознесіння діви Марії (тобто Успіння), церква Преображення і церква св.Онуфрія [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 27].

Гранівський монастир 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].