2009 р. На Львівщині освячено каплицю на місці, де на Великдень згоріла церква

Дата: 10.06.2009

Мешканці с. Угольна, що на Львівщині звели каплицю на місці, де півтора місяці тому пожежа знищила старовинний дерев’яний храм. Каплиця, освячена на Зелені свята, 7 червня, збудована коштом та працею парафіян. Матеріали на будову селяни купили самостійно, а дерево пожертвував Стрийський лісгосп, – повідомив кореспондентові ZAXID.NET керівник прес-служби Стрийської єпархії о. Павло Худ.

Храм Святого Василія згорів 19 квітня цього року після Великоднього богослужіння, внаслідок короткого замикання в електромережі храму. Збудована у XVIII ст. церква була пам’яткою архітектури місцевого значення. Як розповів священик парафії о. Василь Федорович, проект каплиці розміром шістдесят квадратних метрів підготував місцевий архітектор Василь Василів. Поряд з 2006 року триває будівництво нової церкви.