2009 р. Названо причину пожежі дерев’яної церкви в с. Угольна на Львівщині

Дата: 13.05.2009

Пожежа у церкві с. Угольна Стрийського району сталася через коротке замикання електромережі в електрощитовій храму. Такою є офіційна версія Стрийського райвідділу управління МНС у Львівській області, – повідомляє власкор ZAXID.NET.

Дерев’яний храм Св. Василія згорів на Великдень, 19 квітня цього року, у першій половині дня. Для гасіння пожежі прибули представники МНС зі Стрия, Сколе, Дрогобича і Трускавця. Єдине, що вдалося зберегти, – дерев’яна дзвіниця, яка стояла поруч із церквою. Храм, збудований у XVIII ст., був пам’яткою архітектури місцевого значення.

За словами канцлера Стрийської єпархії о. Тараса, у Стрийській єпархії така пожежа трапляється вдруге. Кілька років тому згорів дерев’яний храм в с. Голдовичі на Ходорівщині.