2009 р. На Львівщині відновлять меморіальний музей Олександра Фредра

Дата: 25.03.2009

У 2009 році Львівська обласна рада запланувала низку заходів із ревіталізації меморіального музею Олександра Фредра в садибі Фредрів та Шептицьких у с. Вишня Городоцького району. Про це розповів кореспондентові ЗІКу начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції регіону Львівської обласної ради Тарас Возняк.

До речі, зараз колишній маєток всесвітньовідомого драматурга Олександра Фредро, батька Софії Фредро – матері Митрополита Андрея Шептицького належить Вишнянському зооветеринарному технікуму. Цьогоріч планується відновлення меморіальної кімнати у Вишнянському зооветеринарному технікумі у с. Вишня Городоцького району.

У червні (20 червня – день смерті Олександра Фредра) заплановано провести екуменічний молебень за Олександром Фредром у м. Рудки.

У 2009 році заплановані вистави за творами Олександра Фредра для громади с. Вишня, учнів Вишнянського зооветеринарного технікуму, громадськості м. Рудки; некомерційний показ фільму Анджея Вайди за твором Олександра Фредра «Помста»; проведення семінару «Родина Фредрів-Шептицьких в історії та культурі Польщі та України».

Буде видруковано буклет «Шляхами Фредрів-Шептицьких» та книга «Галичина епохи Олександра Фредро».

А на листопад 2009 року заплановано відкриття відновленого музею Олександра Фредра за участі голів обласних та міських рад Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»