Церква Собору богородиці

Церква Собору Богородиці 1839 р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 455]. Церква Собору богородиці відома з напису 1720 р. на книзі. За переказом, була дерев’яною, знаходилась за 100 саж. (213 м) на захід від нинішньої. Згоріла у 1840 р. під час пожежі сусідніх будинків (на той час уже була запечатана як ветха). Нова церква збудована у 1831 – 1839 рр. – кам’яна хрещата, з кам’яною дзвіницею, у російсько-візантійському стилі. Новий іконостас 1863 р. – 1-ярусний. Шанована старовинна ікона божої матері. Парафія – передмістя Угринівка та приписне с.Вербівка [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 605 – 610].

С.Вербівка – 2 км на південний захід від міста. З цього я виводжу, що церква знаходиться на правому березі Богу, де вона позначена на КВн.