Холмська ікона богородиці

15 вересня 2000 р. відбувся акт передачі Холмської Чудотворної ікони Богородиці від її хранительки Надії Горлицької, а в її особі Волинського товариства «Холмщина», до Волинського краєзнавчого музею у довічну власність. В умовах договору зазначалося, що ікона зберігається лише у м.Луцьку і музей зобов’язується зберігати, експонувати у своєму приміщенні та забезпечувати її охорону, наукове дослідження і реставрацію. Подія підписання договору відбулася у приміщенні Волинської облдержадміністрації у присутності представників влади, юристів і журналістів.

Протягом двадцяти років працівники музею, усвідомлюючи відповідальність перед Богом і людьми, доклали усіх зусиль для того, щоб Холмська Чудотворна ікона Богородиці була відреставрована, збережена, відкрита для людей і достойно пошанована.

Текст і фото узято з ФБ-стрічки Музею волинської ікони (опубліковано 15.09.2020 р.)

Довідка у Вікіпедії: (здогадно, ікона з доби Київської Русі)