2008 р. У Хотинській фортеці за гроші Євросоюзу відкриють історичний тир

Дата: 07.10.2008

Державний історико-архітектурний заповідник “Хотинська фортеця” отримав грант у 700 тис. євро від Європейського Союзу для відкриття нових музейних експозицій, відновлювальні роботи і розвиток туристичної інфраструктури. Про це повідомив власкор ZAXID.NET у Чернівцях.

Як повідомила на презентації проекту директор заповідника Людмила Пастух, на кошти ЄС у фортеці відбудують історичний тир, де можна буде одягти костюм турка, козака чи поляка і постріляти з лука чи арбалета. Також у рамках проекту відкриється нова музейна експозиція у фортеці. А місцеві ділові люди зможуть пройти безкоштовні навчання, як можна заробити на архітектурній пам’ятці і покращити місцеву туристичну інфраструктуру у сферах торгівлі, готельного господарства, громадського харчування, виробництві сувенірів, народних ремеслах.

А в майбутньому Хотинська фортеця має стати “інтернаціональним” туристичним об’єктом, який об’єднає Чернівці і Сучавський повіт Румунії.