2011 р. На Волині до Дня Незалежності добудують Музей ідеолога українського націоналізму

Дата: 09.06.2011

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк з робочою поїздкою відвідав село Затурці Локачинського району. Він мав на меті впевнитися, що реконструкцію музею-садиби В’ячеслава Липинського можливо завершити до Дня Незалежності України. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Для відновлення історичної пам’ятки уже освоєно майже 1 млн 300 тис. грн, з яких 690 тис. грн – кошти обласного бюджету. На завершення робіт цього року із Державного бюджету виділено 2 млн 400 тис. грн. Ці кошти будуть спрямовані на внутрішні і зовнішні оздоблювальні роботи, електрифікацію садиби та встановлення котлів опалення.

Генпідрядники запевнили Олександра Курилюка, що встигнуть завершити об’єкт до 24 серпня. Заступник голови облдержадміністрації запропонував скласти щодобовий графік ходу виконання робіт.

Він також повідомив, що на найближчій сесії обласної ради порушуватиметься питання про виділення 400 тис. грн для облаштування музейної експозиції у садибі. Як зазначив Олександр Курилюк, є ідея історичну пам’ятку зробити культурним центром села.

Олександр Курилюк повідомив, що нині вивчається можливість використати частину приміщень садиби під бібліотеку та дитячу музичну школу. Парк, який оточує садибу, зробити взірцем паркового ландшафтного дизайну. Необхідні для благоустрою зеленої зони кошти облдержадміністрація планує отримати через посередництво грандів Європейського Союзу.

Джерело «Західна інформаційна корпорація»