Лісове с

Історичні адміністративні поділи

Ур. Височек згадане у 1451 р. У 1550 р. село Лісові Бирлинці розорили волохи [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Нині зветься Лісове.

В 1905 р. зафіксована назва Берлинцы-Лесовые [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 450].

Указ Президії ВР УРСР від 19 червня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Вінницької області області»: село Лісові Берлинці іменувати село Лісове і Лісово-Берлинецьку сільраду — Лісівська.

Довідка у Вікіпедії:

Невелика двоповерхова каплиця знаходилась з правого боку від палацу; у списку костелів 1850 р. її немає [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 40].