Покутине с

Історичні адміністративні поділи

Село Покутин – нині Покутине. За переказом, на місці сіл Садківці, Калитинка, Покутин було м-ко Кремянець, яке мало 9 церков. Воно зруйноване татарами. На місці Покутина була в’язниця цього м-ка; під час нападу татар злочинці повтікали, засіли у сусідньому лісі і грабували перехожих. Хто проходив благополучно, говорив: “Слава богу, спокутував гріхи” – і від того місце назвалось Покута [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Довідка у Вікіпедії:

Указ Президії ВР УРСР від 19 червня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Вінницької області області»: хутір німців колоністів, Покутинської сільради, іменувати хутір Вишневий.

виконкому Вінницької обласної Ради депутатів трудящих № 416 від 6 липня 1957 р. «Про уточнення обліку населених пунктів»: виключити з облікових даних адміністративного поділу населені пункти, що по різних причинах припинили своє існування: хутір Вишневий — Калитинської сільської ради.