Корсунь-Шевченківський м

Перша згадка: 1580 р. [Історія міст і сіл УРСР : Черкаська область. – К. : ГРУРЕ, 1972 р.]

Президії Верховної Ради УРСР 3 травня 1944 р.: перейменувати Корсунський район, Київської області, в район — Корсунь-Шевченківський.

Державний історико-культурний заповідник у м. Корсунь-Шевченківському [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Довідка у Вікіпедії:

Церква Різдва Христа у місті – згадана в 1655 р., ктитор – полковник Іван Золотаренко [Літопис Самовидця. – К.: Наукова думка, 1971 р., с. 71]

Церква св.Миколи за містом – згадана в 1655 р. (згоріла під час похорону – полковника Івана Золотаренка, загинуло 43 чол.) [Літопис Самовидця. – К.: Наукова думка, 1971 р., с. 71]

Ленінопад на Черкащині (21.02.2014 р.)

У місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області активісти скинули з постаменту пам’ятник Леніну.