2011 р. Церква оббиває пам’ятку архітектури у Чернівцях

Оббивати основу огорожі Свято-Духівського Кафедрального Собору розпочали кілька днів тому. За задумом церкви, огорожу мають облицювати каменем.

– Через поганий стан огорожі вирішили оновити її, – повідомив ієродиякон Микита. – З внутрішнього боку обкладемо каменем, зовні залишимо так, як було. Оновлення огорожі здійснюється за церковні кошти.

Як повідомила начальник відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради Олена Пушкова, дозволу на здійснення робіт церкві не давали.

– Ансамбль Собору – пам’ятка місцевого значення, тому на проведення будь-яких ремонтних робіт потрібно мати наше погодження дозвіл. До нас представники Московського Патріархату по дозвіл не зверталися, документів із технічним обґрунтуванням, чому потрібен ремонт, не надавали, – сказала чиновниця. – Релігійні громади зазвичай так і поводяться – не зважають на законодавство. З ними важко спілкуватися. Релігійна громада вважає, що Собор, який є пам’яткою архітектури, – їхня власність.

Олена Пушкова пообіцяла, що фахівці відділу охорони культурної спадщини з’ясують ситуацію із Собором та відповідно відреагують.