Церква св.Олександра Невського

Фото Івана Бикова з сайту , опубліковане 18 лютого 2022 р.

Миколаївська церква 1748 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Дерев’яна церква св.Олександра Невського 1891 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 101].

Церква Олександра Невського 1748 – 1849 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Нова церква збудована у 1882 р., дзвіниця до неї прибудована у 1897 р. [за повідомленням Ніни Галич (ЦДІА, ф.127, спр. 268 – 1917 р.) та книгою Ю.Івашко “Дерев’яне церковне зодчество Київщини” (К.: Гопак, 2003 р.)].

Довідка на сайті

Довідка на сайті