Маковський О.В. Портрет В.В.Тарновського (молодшого)

Національний художній музей України Ж-227

Маковський О.В. Портрет В.В.Тарновського (молодшого).

1898 р. Полотно, олія. Розміри 89: 71 см.

Стан твору: на підрамнику без рами. Після реставрації. Заломи по підрамнику. Деформація полотна по верхньому краю в правій частині та по правому краю. Кракелюр на білильних навантаженнях (сорочка, манжет, кисть руки, блік на бильці крісла). Нижче лівого плеча на зображенні одягу та тла – півколом білувата область розкладання старого лаку (під новим лаком). Аналогічна велика область на зображенні тла зліва від голови. Група тонких неглибоких подряпин на тлі лівіше вуха. Прокол на зображенні одягу біля правої руки. Горизонтальна подряпина лаку (5 см) на лівому плечі. Старі тоновані подряпини у правій та нижній частині, у лівій частині нижче зображення пальців. Півкругла горизонтальна широка подряпина лаку у лівій частині біля нижнього краю. Ряд паралельних дрібних подряпин (або слідів від пензля) на комірі біля сорочки та на зображенні кисті.

12 липня 2007 р. Фото М.І.Жарких.