Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Церква збудована у 18 ст. (перед 1750 р.) – спалена татарами. Нова церква св.Михаїла збудована у 1778 – 1780 рр. – з дуба у зруб, первісний дах гонтовий. в 1830-х рр. підведено кам’яний фундамент. В 1847 р. три верхи покрито залізом. Іконостас різьблений 5-ярусний. Шанована ікона св.Миколи старовинного письма, розміром 8:6 вершків (52:39 см). Вона визнана чудотворною в 1789 р. Шанована ікона св.Онуфрія Великого, розміром 2 арш. 14 вершків на 2 арш. (233:142 см) [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 170 – 171].