2007 р. Столична влада обіцяє цьогоріч розпочати роботи з реконструкції Кирилівської дзвіниці…

2007 р. Столична влада обіцяє цьогоріч розпочати роботи з реконструкції Кирилівської дзвіниці та церкви Костянтина і Олени в Києві

Дата: 30.05.2007

Столична влада, завершивши відновлення Свято-Миколаївської православної церкви, зруйнованої ще 1935 року, і надалі планує відновлювати храми Києва. Про це, як повідомляє прес-служба КМДА, сказав Денис Басс, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

З нагоди Дня столиці та закінчення реставраційних робіт у Свято-Миколаївському храмі, над яким тепер височать 15 позолочених куполів, чиновник наголосив: “Дорога до храму – це дорога до добра. Я хочу запевнити, що столична влада і надалі відновлюватиме церкви. Зараз ми зробимо все можливе для того, щоб якомога швидше розпочати будівництво нового кафедрального собору для Української Православної Церкви, а також реалізувати наші плани з реставрації храмів”.

Денис Басс зазначив, що цього року розпочнуться роботи з реконструкції Кирилівської дзвіниці та церкви Костянтина і Олени. Наразі у церкві Костянтина і Олени вже ведуться великі проектні роботи. Реставрація має розпочатися з відновлення дзвіниці. Також планується реконструкція Стрітенської церкви, церкви Святого Іллі та дзвіниці Кирилівського монастиря.

Заступник голови КМДА Віталій Журавський після посвячення останніх трьох хрестів, яке здійснив 22 травня Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Володимир, для куполів Свято-Миколаївського собору сказав: “Не можу без радості в серці дивитися на ці бані. Особливо втішає, що так, цеглина за цеглиною, ми можемо відродити не лише наш золотоверхий Київ, але й усю Україну”, – повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Джерело: РІСУ