Копирів кінець

Копирів кінець

Розмір зображення: 800:370 піксел

Трапезну з кухнею і хлібнею у Михайлівському Золотоверхому монастирі вимурувано 1713 р. з цегли зі стін Симеонівської церкви на Кудрявці, що згоріла наприкінці серпня 1676 року. Київський митрополит Варлаам Ясинський дозволив розібрати обгорілі стіни й використати здобутий матеріал. [Шамраєва А. Трапезна з церквою Йоана Богослова Михайлівського Золотоверхого монастиря. – Пам’ятки україни, 2003 р., № 3, с. 36]

Отже, виходить так, що ця давньоруська церква була відбудована в 3 чв. 17 ст. До того ж десь в основі михайлівської трапезної мала б бути двньоруська плінфа з цієї церкви. – М.Жарких, 28.01.2007 р.

Брайчевский М.Ю. Раскопки на Копыревом конце в Киеве. – “Археологические открытия 1970 г.”, М., 1971 г., с. 299 – 300.