Пам’ятки доісторичного часу

Розмір зображення: 800:341 піксел

Магура С.С. До питання про стару слов’янську кераміку часів родоплемінного ладу: з приводу розкопів на горі Киселівці в Києві 1932 р. – Наук.записки Ін-ту історії матеріальної культури, 1934 р., т. 1, с. 53 – 74.

Самойловський І.М. Сліди трипільської культури в Києві. – Археологія, 1952 р., т. 6, с. 135 – 138.

Богусевич В.А. Розкопки на горі Киселівці. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1952 р., т. 3, с. 66 – 72.

Шапошникова О.Г. Пам’ятки неоліту та трипільської культури в районі Києва. – Археологія, 1953 р., т. 8, с. 138 – 147.

Телегін Д.Я. Неолітичні пам’ятки Києва та його околиць. – Вісник АН УРСР, 1956 р., № 3, с. 42 – 46.

Захарук Ю.М. Поселення софійського типу в околицях Києва. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1956 р., т. 6, с. 111 – 114.

Шовкопляс А.М. Раннеславянская керамика с горы Киселевки в Киеве. – Материалы и исследования по археологии СССР, 1963 г., т. 108, с. 138 – 144.

Шовкопляс А.М. Памятники зарубинецкого времени в Киеве. – Материалы и исследования по археологии СССР, 1969 г., т. 160, с. 75 – 81.

Круц В.А., Кубышев А.И., Сухобоков О.В. Исследования Днепровской экспедиции. – “Археологические открытия 1972 г.”, М., 1973 г., с. 296 – 297. [посел. і мог.трипіл.культ.]

Круц В.О. Нові матеріали трипільської культури в Києві. – Археологія, 1976 р., т. 19, с. 93 – 95.

Давній курган знаходиться на розі вул. Московської і Панаса Мирного [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 33].