Мости на Русанівку

Мости на Русанівку

На прекрасному фото, зробленому з верху висотного будинку по просп. Соборності, 30, видно всі п’ять мостів.

У лівому верхньому куті видно освітлену смужку, що йде в глибину – міст Патона. Трохи нижче і перпендикулярно до нього – міст № 1 (південний автомобільний міст). Ще нижче три білих ліхтаря відбивабться у каналі – це міст № 2 (південний пішохідний міст). На передньому плані – міст № 3 (східний автомобільний міст). Праворуч, за поворотом канала, не дуже добре видно, але можна роздивитись смужку поперек канала – міст № 4 (північний пішохідний міст). Нарешті праворуч вгорі, біля початку канала – міст № 5 (північний автомобільний міст). Слід знати, що вода в каналі тече від моста № 5 до моста № 1, від правого краю кадра до лівого.

Тут згруповано 5 мостів, котрі з’єднують острівний житловий масив Русанівка з сусідніми частинами міста.

Ці мости не мають офіційних назв, їх не треба плутати з мостом, котрий офіційно зветься Русанівським і є продовженням моста мметро до Північно-Броварського проспекту.