2011 р. Бригінець: Забудовники гори Щекавиця отримають припис про призупинення будівельних…

2011 р. Бригінець: Забудовники гори Щекавиця отримають припис про призупинення будівельних робіт

Завтра, 5 липня, о 14:00 забудовники гори Щекавиця отримають припис про припинення будівельно-земляних робіт.

Як пише голова комісії Київради з питань культури й туризму Олександр Бригінець у своєму блозі, на заході будуть присутні він і в.о. начальника ДУ Oхорони культурної спадщини Яків Діхтяр для вручення цього припису.

“Це важлива перемога небайдужих киян. На моє прохання Головне управління охорони культурної спадщини вивчило ситуацію на місці незаконного руйнування гори Щекавиця, котра є археологічним заповідником, зоною регулювання забудови першої категорії, зони охоронюваного ландшафту. В управлінні вирішили, що роботи проводяться незаконно, оскільки археологічних досліджень на цьому місці не проводилося”, – підкреслив Бригінець.

У повідомленні підкреслюється, що це розпорядження не є остаточною перемогою. Більше того, наявність припису не гарантує, що забудовник не продовжуватиме розриття гори. На прохання Бригінця Головне управління охорони культурної спадщини вивчило ситуацію на місці незаконного руйнування гори Щекавиця, що є археологічним заповідником, зоною регулювання забудови першої категорії, зоною охоронюваного ландшафту. В управлінні дійшли висновку, що роботи проводяться незаконно, оскільки археологічних досліджень на цьому місці не здійснювали.

Депутат повідомив, що в 2007 році Інститут археології одобрив роботи у цьому місці за умови проведення археологічного дослідження, яке так і не провели.

У неділю, 3 липня, в рамках безстрокової акції проти знищення забудовниками історичної гори Щекавиця організація Збережи старий Київ провела п’яту акцію протесту.