2009 р. Садовий знищив архітектурний ансамбль пл. Ринок у Львові

І не знає, що суд визнав його дії незаконними?

«Із рішенням суду я не знайомий, мені про це нічого не відомо», – так учора відповів Андрій Садовий на прохання кореспондента ЗІКу прокоментувати рішення суду, яким дії міського голови Львова у зв’язку із його розпорядженням «Про продовження ремонтних робіт на пл. Ринок» від 27.04.2006 р. нарешті визнано незаконними.

Натомість учора Андрій Садовий згадував події дворічної давності в іншому аспекті: «В нас дуже часто якось так є, що коли робиться в місті щось дуже хороше, то це комусь не подобається. Я, знаєте, згадую коли ми святкували 750-ліття міста Львова, правильно? Це було свято, яке ввійшло в історію України, як одне з найкращих! Що після цього було?

Після цього два роки всіх обливали брудом, звинувачували, що хтось вкрав гроші. Нема злодіїв! Ні копійки не було вкрадено, але лишився осадок. Пам’ятаєте всі заголовки газет: «Вкрали міські гроші! Біда! Шукаєм злодія!» Шукали два роки. Нікого не знайшли. Потім тихесенько на вушко вибачилися переді мною особисто», – сказав Андрій Садовий.

Однак, ЗІК нагадує (а Андрієві Івановичу Садовому персонально повідомляє, аби мер не втрачав обличчя через непоінформованість, бо воно й не дивно, коли постанову суду про незаконність дій міського голови його прес-служба не ретранслює, як новини про галузки верби для знедолених), що Галицький районний суд м Львова 3 квітня цього року визнав незаконним і скасував його розпорядження «Про продовження ремонтних робіт на пл. Ринок» від 27.04.2006 р. Таки чином уперше в історії Львова дії безпосередньо міського голови визнані незаконними.

Позивали Андрія Садового у суді різні громадські діячі: співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров; голова секретаріату громадської організації «Голос громади Києва» Володимир Бондаренко; правозахисник, голова правління Луганської організації «Чайка» Лариса Заливна; львівський реставратор архітектури Кость Присяжний; президент Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я Алла Тютюнник [а де ж львів’яни ? нема жодного – певно, з Луганська видніше…].

Суд прийняв відповідне рішення, врахувавши, що ремонтно-будівельні роботи з реконструкції інженерних мереж на пл. Ринок були відновлені Андрієм Садовим без жодного дозволу у сфері охорони культурної спадщини, без дозволу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю і за прямої заборони Державної служби охорони культурної спадщини щодо проведення будь-яких ремонтно-будівельних робіт на пл. Ринок до погодження проекту і отримання необхідних дозволів!

Такі дії Андрія Садового завдали непоправної шкоди Львову: у кам’яницях прорубано білокам’яні портали, які до первозданного стану вже повернути неможливо, забетоновано бруківку, яка теж вважається практично знищеною, безповоротно знищено культурний шар, поспіхом помальовано акрилом будинки на пл. Ринок. Якби це рішення суду було прийняте 2 роки тому, коли про це позвалися згадані громадські діячі, то будівельні роботи можна було б припинити, тим самим врятувавши історичну частину Львова. Однак справедливість встановлено, коли непоправне вже сталося…

«У нас сьогодні така кримінально-дискусійна зустріч. Але я думаю, це корисно. У цей час до Паски люди мають робити свої вчинки, потім піти посповідатися, потім їм все це простять. Час молитися і замолювати свої гріхи. А вже після Паски з совістю чистою рухатися далі», – сказав Андрій Садовий.

Куди «рухатися далі» – знов обманювати й порушувати закони? – це боголюбний Андрій Садовий приховав за променистим усміхом у телеоб’єктиви.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»