2007 р. Польські фахівці допоможуть скласти кошторис реставрації львівської церкви Всіх Святих

Дата: 26.03.2007

«16 квітня польські фахівці з реставрації каменю приїдуть до Львова для того, щоб провести архітектурне обстеження загального стану кам’яного аттику церкви Всіх святих Святопокровського монастиря. Поляки допоможуть зробити кошторис для реставрації церкви», – про це сьогодні, 26 березня, розповів на прес-конференції заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.

«У Львові немає фахових реставраторів каменю, тому нам доводиться співпрацювати з нашими польськими колегами. Орієнтовний кошторис реставрації – 200 – 250 тисяч гривень, але цей кошторис не є точним. Точний кошторис можна буде побачити після обстеження архітектури», – сказав на прес-конференції сьогодні, 26 березня, президент благодійного фонду «Збереження історико-архітектурної спадщини міста Львова» Андрій Салюк.

Довідка ЗІКу.

Церква Всіх Святих – цінна пам’ятка 16 століття, яка потребує реставрації. Особливу увагу фахівці звертають на потребу реставрації кам’яного аттику та малярства, що є на в’їзній брамі Старопокровського монастиря.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»