2009 р. Як Буняк стане мером Львова, то таки відбудує фортецю Високого замку

Дата: 03.06.2009

Якщо Любомир Буняк приступить до виконання обов’язків мера Львова, то обов’язково втілить у життя ідею відбудови фортеці на Високому замку. Про це він заявив сьогодні, 3 червня, на засіданні Львівського прес-клубу. «Обов’язково. Я розпочну відбудову Високого замку», – сказав він.

«У всі часи і народи будувати було почесно. Як так: є Львів, а нема символу Львова. Відпало би питання про польськість Львова. 18 млн грн було виділено з державного бюджету. Але наші львівські патріоти зробили все, щоб це зірвати», – пояснив поновлений мер.

Буняк також зізнався, що в переддень 27 вересня 2005 року, коли Львівська міськрада достроково припинила його повноваження, до нього підходив Зіновій Сірик і пропонував дві умови, при виконанні який рада не прийматиме рішення про відставку. «Сірик сказав: ви признайте, що ми правильно розпустили виконавчий комітет. Я сказав, що я не можу прийняти цю умову, бо я людей ніколи в житті не здавав. Друга умова була – відмовтеся від відбудови фортеці Високого замку… Мені ці умови не підходили», – розповів Буняк.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»