Грот

Грот

Розмір зображення: 800:600 піксел

Скульптури 2 левів 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 53].

Скульптури левів 17 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Скульптури левів з гротом 1591, 1617, 1845 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

СКУЛЬПТУРЫ ЛЬВОВ, XVI – XVII вв. (Высокий замок). В парке на склонах Замковой горы находятся скульптуры львов, прежде стоявшие у старой ратуши. Один из них выполнен мастером А. Бемером в 1591 г. Эта скульптура изображает сидящего льва, держащего геральдический щит. В 1845 г. на нижней террасе парка был устроен грот, при входе в который установлены два льва, изваянные в 1617 г. скульпт. Б. Дикембошем. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 88].