Церква Різдва богородиці

Люблінський воєвода рекомендував православну церкву в селі зруйнувати (лист до Міністерства віросповідань і публічної освіти від 4 грудня 1937 р.).

В 1937 р. село належало до Грубешівського повіту [Купріянович Г., Рошенко М. Холмщина – минувшина і теперішність. – Пам’ятки України, 1995 р., № 3].

Вперше згадується у документах 1629 р. 1 У 1749 р. священик був учасником Білопольського собору духовенства Холмської єпархії. 2 Церква, збудована на переломі XVII/ XVIII ст., 3 в кінці XVIII ст. була приєднана австрійською владою, як філійна, до парафії в Сліпчу. Це була тризрубна однобанна будівля, наву якої вінчала шоломова баня на світловому восьмерику. 4 З 1875 р. – православна. 8 серпня 1879 р. освячена після відновлення. 5 Зачинена після першої світової війни. Спалена у 1938 р. 6

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Петрушевич А. Холмская епархия и святители ее по 1866 год. – Львів, 1867. – С. 82.

3. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585.

4. Річинський А. Західня гряниця поширення трь-охбанних церков і т. зв. українського барока. // “Наша батьківщина”, 1939. 4. 5. – СІ 16.

5. ХВЕВ, 1880. № 6. – С. 87.