[1862 – 1876 рр.] Загальний вигляд з боку в’їзду

Рисунок Наполеона Орди.

Pałac Chodkiewiczów. Widok od strony podjazdu. Pałac dwukondygnacjowy z portykiem kolumnowym w wielkim porządku; z prawej strony fragment oficyny z portykiem kolumnowym. 1862 – 1876. Dat.: 14 Września. Napis: Mlynów Hr. Chodkiewicza Młynów; napis na podkładzie: Wołyń Młynów—pałac; napis na kartce doklejonej do podkładu: Młynów. Pałac należacy do familii Chodkiewiczów; ostatni napis powtórzony w języku francuskim. Rys. ołówkiem podmalowany sepią, 18,4x24,5. Hl-r.a. 4206 (Teka Wołyń). Bibl.: Kaczanowska, Napole&n Orda, s. 123 [Katalog rysunków architektonicznych ze zbiorów Muzeum narodowego w Krakowie. 1. Rysunki Napoleona Ordy / Opracowały Zofia Kucielska i Zofia Tobiaszowa. – Warszawa: Państwowe wydawnictwo naukowe, 1975, Nr. 434]